Pozor, zlý pes!

Bláznivá komedie s detektivní zápletkou
Bláznivá detektivní komedie. Nejslavnější případ Sherlocka Holmese ve zcela novém světle. Přízrak baskervillských blat ožívá a Sherlock Holmes s Dr. Watsonem vyrážejí do akce, aby pomohli osvětlit záhadnou smrt sira Charlese Baskervilla. Co když se ale známý příběh odehrál úplně jinak, než ho známe?

» podrobnosti o představení

Od Silvestra do Silvestra

Crazy komedie o (téměř) nepřekonatelných rozdílech mezi muži a ženami
Manželé Juklovi jsou dlouholetými přáteli manželů Tupých. Květa a Růžena pracují ve stejné mateřské školce, Míra a Radim jsou inženýři ve stejném výrobním podniku. Proto není divu, že se jako každý rok chystají strávit silvestrovskou oslavu pohromadě. Ale tentokrát zajde pod vlivem alkoholu vtipkování dam o neschopnosti mužů a stesky mužů na nepochopitelnost žen příliš daleko.

» podrobnosti o představení

Plný kapsy šutrů (nové nastudování)

Hořkosladká tragikomedie o natáčení amerického velkofilmu očima dvou irských buranů

Říká se, že dvakrát nevkročíš do stejné řeky. Divadelní soubor AMADIS nicméně tohle riziko podstoupil a po deseti letech od premiéry původní verze opět nabízí své nejúspěšnější představení, a to v úplně novém nastudování. Došlo k herecké i režisérské obměně, a nová režisérka přistoupila k textu úplně jinak, takže současná inscenace je nejen delší, ale zároveň v úplně jiném pojetí. Ač se jedná o jednu z nejlepších současných komedií, najdeme zde i mnoho okamžiků k zamyšlení a malé osobní tragédie, které zná snad každý z nás.

» podrobnosti o představení

Televarieté 2019

aneb Ein Kessel Buntes pro 21. století

Revuální show, ve které uvidíte, co jste už určitě viděli. Uslyšíte, co jste už určitě slyšeli. A pobavíte se tak, jak jste se bavívali, když jste ještě na Silvestra nechodili odpalovat rakety do ulic, ale seděli doma přikovaní k jednomu ze dvou kanálů Československé socialistické televize.

» podrobnosti o představení

Dva

Tragikomedie o tom, co všechno se za jediný večer může odehrát v obyčejné hospodě

Touto inscenací zakončuje divadelní soubor AMADIS „desetiletku“, v níž průběžně nastudoval a uvádí na divadelních prknech trilogii her o úplně obyčejných lidech – „Plný kapsy šutrů“ (2008), „Smíšené dvouhry“ (2011) a „Dva“ (2017). Ačkoli jejich hrdinové jsou úplně všední lidé, jejich příběhy jsou naprosto neobyčejné – silnější než všechna hollywoodská dramata dohromady.

» podrobnosti o představení

Benátky pod sněhem

Crazy komedie o zmatení jazyků a humanitární pomoci pro emigranty

Nathalie a Jean-Luc, kteří mají krátce před svatbou, pozvou na večeři Christopha s jeho přítelkyní Patricií. Christophe je Jean-Lucův kamarád ze studií a deset let se neviděli. Zatímco hostitelé překypují vzájemnou láskou, hosté se krátce před tím pohádali a Patricie uraženě mlčí. Jean-Luc a Nathalie z toho usoudí, že jim nerozumí, protože není Francouzka. Patricie se nejprve o to víc naštve, pak se ale rozhodne přijmout roli chudé dívky z bývalé Jugoslávie a přes Christophovy protesty začne shromažďovat charitativní dary pro svou zemi.

» podrobnosti o představení

S hlavou v oblacích

Akční konverzační komedie o téměř dokonalém zločinu

Tři letušky a jeden pilot z různých leteckých společností se rozhodnou vyřešit své finanční potíže malou, jednorázovou brigádkou – bombovým útokem na soukromé letadlo jim neznámého zbohatlíka. Navzájem se neznají a člověka, který celou akci vede a financuje, nikdy neviděli. Před naprostými teroristickými amatéry vyvstane úkol, se kterým si ještě nikdy nikdo neporadil – spáchat dokonalý zločin, po kterém nezůstanou žádné stopy a pachatele tak nebude možné dopadnout. Podaří se jim přes kontroly propašovat potřebné vybavení? Stihnou celou akci dokončit včas? Nehne se v nich svědomí? Neudělají žádnou chybu? Budou odhaleni?

» podrobnosti o představení

Souborné dílo Williama Shakespeara (zkrácená verze)

Crazy komedie inspirovaná texty největšího světového dramatika

William Shakespeare. Největší světový dramatik všech dob. Člověk, překlady jehož děl byly jen v češtině publikovány v několika různých verzích (včetně překladů Jiřího Joska, který přeložil i tuto inscenaci). Člověk, jehož dílo je nebo by se alespoň mělo stát skutečnou uměleckou inspirací pro každého z nás. Nebo může být všechno úplně jinak? Pokud si chcete vylepšit či doplnit vzdělání v oboru dramatiky, přišla vaše chvíle. Dlužno ovšem dodat, že představení absolvuje každý z vás na vlastní nebezpečí…

» podrobnosti o představení

Žena v černém

Některá tajemství by měla zůstat navždy neodhalena

Vydejte se spolu s námi na anglická blata, která sužují přízraky vzpomínek, jež lidé možná již dávno považovali za mrtvé. O tom ví své v malém severoanglickém městečku Crythin Gifford, kde se již po desítky let objevuje záhadná žena v černém, jejíž příchod nikdy nevěstí nic dobrého. Diváci se postupně stávají spoluúčastníky dramatických událostí, které i díky sugestivní zvukové kulise podněcují jejich fantazii. Krůček po krůčku se před námi odkrývá děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé sousedního městečka už odedávna vyhýbají.

» podrobnosti o představení

Úžasná svatba

Každý dostane jen to, co si zaslouží

Na tuhle svatbu hned tak nezapomenete! Ostatně není divu, protože když se člověk snaží, aby něco bylo naprosto dokonalé a úžasné, nakonec se mu to vždy vymkne z rukou! V den svatby se ženich probudí v posteli ve svatebním apartmá se zcela neznámou dívkou. Protože jeho nastávající má dorazit během několika minut, začne vymýšlet plán, jak vše zakamuflovat a na poslední chvíli svou svatbu zachránit.

» podrobnosti o představení

Smíšené dvouhry

Pět lehce úsměvných jednoaktovek o strastech a slastech manželského života

Láska, něžnost, ale také zášť, nechuť ke komunikaci a vysloveně otevřené nepřátelství – i tak se může vyvinout manželství po padesáti letech společného života. Záleží jen na nás, kterým směrem se vydáme. Nasedněte do vlaku, v němž se novomanželé vydávají na svatební cestu. O deset let později je sledujte na tenisovém kurtu, když spolu hrají smíšenou čtyřhru. Pak se s nimi setkejte jako s padesátníky, kteří si po mnoha letech manželství už opravdu nemají co říct. Na sklonku života se s nimi posaďte na lavičku na hřbitově a nechte je zavzpomínat na celý jejich život. A na závěr je uvidíte zavzpomínat na to, jaké bylo jejich první setkání.

» podrobnosti o představení

Bez předsudků

Dojemná a zároveň mírně lechtivá italská komedie o přátelství, zvědavosti, vztazích, tajemstvích … a hlavně o nás všech – lidech jako takových

Co se stane, když spolu musí v laciném motelu na dálnici takřka osudovou náhodou neplánovaně přespat šéf se sekretářkou, kteří jsou navíc dlouholetí přátelé? Oba mají doma své partnery, kterým chtějí být naprosto věrní – nebo alespoň do míry, kterou jim umožní jejich italský temperament. Právě tady nastává okamžik, kdy se budou muset uchýlit ke skutečně drastickým řešením. Bez předsudků je báječnou, dojemnou a zároveň mírně lechtivou komedií o přátelství, zvědavosti, vztazích, tajemstvích… a hlavně o nás všech – lidech jako takových.

» podrobnosti o představení

Plný kapsy šutrů (původní verze)

Laskavá a inteligentní komedie o natáčení amerického velkofilmu očima dvou irských buranů

Tento herecký koncert pro dva herce, z nichž každý ztvárňuje hned 6 různých rolí, napsala známá irská herečka a scénáristka Marie Jonesová. Podívejte se do zákulisí, kde se často odehrávají mnohem zajímavější příběhy než na filmovém plátně. Ač se jedná o jednu z nejlepších současných komedií, najdeme zde i mnoho okamžiků k zamyšlení a malé osobní tragédie, které zná snad každý z nás.

» podrobnosti o představení

A co láska?

Čím je vlastně láska – ten nejkrásnější lidský cit? Je směšné, když ji předstíráme a přitom vůbec netušíme, co je jejím pravým obsahem

Absurdní tragikomedie, která je brutální satirou na zneužívání slov vyjadřujících ten nejušlechtilejší a nejkrásnější lidský cit – lásku. Pokouší se znázornit, jak je směšné, když předstíráme, že tento pocit zakoušíme a přitom vůbec netušíme, co je jeho pravým obsahem. Nutí diváky zamyslet se nad tím, že možná i pro ně se pojmy jako cit, věrnost, smysl života staly prázdnými, že už o nich mluví jen ve frázích.

» podrobnosti o představení